Pølsehorn og andre 'hapser'
Her er der tale om rigtig børnemad! Selvom der er flere små retter, står maden hurtig klar på bordet - og de små hapser i forskellige farverige skåle indbyder til, at børnene tager for sig af retterne.
Opskrift på pølsehorn
20 pølsehorn (Dejen til pølsehorn skal hæve i mindst en time - men bortset fra hævetiden, er det en hurtig ret).
Det skal du bruge til dejen
25 g gær
3 dl lunken vand
0,5 dl olie
1 tsk groft salt (med lidt top)
En lille håndfuld sesamfrø
500 g hvedemel
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet. Rør olie og salt i.
Tilsæt sesam og mel og rør dejen grundigt sammen.
Stil dejen til at hæve med et viskestykke over i mindst en 1 time og gerne længereRul dejen ud og rul et stykke dej rundt om en halv pølse.
Læg dine pølsehorn på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen.
Bagetid: 10 min. ved 250°
Hapser ved siden af
Lav også en simpel pastaret af kogte mini-muslinge-pastaer, ærter og cocktailpølser, som er vendt på panden i et par minutter.
Kom grøntsager og frugt i små skåle - f.eks. små gule/røde/orange tomater, gulerødder og agurker i stave, blåbær og vindruer.
Forkæl også børnene med sunde jordbær-bananispinde!
Opskriften på børnemad er fra bloggen madling.dk, hvor du kan finde mange flere skønne opskrifter.