Mad

Pølsehorn og andre 'hapser'

30. september 2013
af Mie fra madling.dk - redigeret af redaktionen
Her er der tale om rigtig børnemad! Selvom der er flere små retter, står maden hurtig klar på bordet - og de små hapser i forskellige farverige skåle

Her er der tale om rigtig børnemad! Selvom der er flere små retter, står maden hurtig klar på bordet - og de små hapser i forskellige farverige skåle indbyder til, at børnene tager for sig af retterne.

Opskrift på pølsehorn

20 pølsehorn (Dejen til pølsehorn skal hæve i mindst en time - men bortset fra hævetiden, er det en hurtig ret).  

Det skal du bruge til dejen

25 g gær

3 dl lunken vand

0,5 dl olie

1 tsk groft salt (med lidt top)

En lille håndfuld sesamfrø

500 g hvedemel

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet. Rør olie og salt i.

Tilsæt sesam og mel og rør dejen grundigt sammen.

Stil dejen til at hæve med et viskestykke over i mindst en 1 time og gerne længereRul dejen ud og rul et stykke dej rundt om en halv pølse.

Læg dine pølsehorn på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen.

Bagetid: 10 min. ved 250°

Hapser ved siden af

Lav også en simpel pastaret af kogte mini-muslinge-pastaer, ærter og cocktailpølser, som er vendt på panden i et par minutter.

Kom grøntsager og frugt i små skåle - f.eks. små gule/røde/orange tomater, gulerødder og agurker i stave, blåbær og vindruer.

Forkæl også børnene med sunde jordbær-bananispinde!

Opskriften på børnemad er fra bloggen madling.dk, hvor du kan finde mange flere skønne opskrifter.