is
Familieliv

Sommeropskrift: Hjemmelavet is med smag af koldskål, basilikum eller jordbær

19. juli 2019
af Karolines Køkken
Foto: Karolines Køkken
Det er sommerferie – og så gælder der altså en regel om, at man skal spise mindst én is om dagen! Og hvorfor ikke lave den selv? Her får du opskriften på den perfekte, hjemmelavede flødeis – som let kan tilføres smag af f.eks. koldskål eller jordbær.

DET SKAL DU BRUGE

  • 1/2 liter piskefløde
  • 3 æggeblommer
  • 3/4 dl sukker
  • Vaniljekorn fra 1 stang vanilje

Kun fantasien sætter grænser for, hvilke kugler is der skal i sommerens isvafler. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er slet ikke så svært, som man måske skulle tro.

”Du skal hverken bruge en masse tid eller mange ingredienser for at lave en god, dansk flødeis. Og så giver den hjemmelavede version altså bare en mere ren smag af fløde, end de is, du køber færdige, som tit ikke er lavet på fløde,” siger Tove Færch, der har været leder af Karolines Køkken i 25 år.

OPSKRIFT - SÅDAN LAVER DU HJEMMELAVET FLØDEIS MED VANILJE

1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps

2. Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen

3. Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i en fryser. (Alternativt: Frys iscremen i en ismaskine)

4. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen

PRØV OGSÅ: Byg-selv-lagkage med sommerbær og chokolade

TIP: Vær kreativ med anderledes smage eller hjemmelavet softice

Den klassiske flødeis kan tilføres præcis den smag, som du har lyst til, hvad enten det er kaffe, jordbær, eller måske en anderledes og frisk basilikumis.

”Det er altid sjovt at overraske sine gæster med nye smage, og her er basilikumisen et oplagt valg. Hæld da bare halvdelen af grundisen i et blenderglas og tilsæt basilikumblade, citronskal, citron- og limesaft. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sekunder og put hele ismassen i fryseren, og vupti har du en anderledes dessert, der med garanti vil imponere dine gæster,” siger Tove Færch.

Du kan også nemt forvandle din flødeis til softice ved kun at tilføje to simple trin til opskriften: Skær din flødeis i tern og lad den tø lidt op, pisk den med fløde og server den med det samme.

Læs også