https://imgix.femina.dk/media/645b2be837fd4eb7adfca8cc5d728cfb.jpg
Mad

Yoghurt-marineret lam med grillede grøntsager

24. juni 2010
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag. Her får du opskriften på hovedretten og en praktisk indkøbsliste

Lad gerne lammet trække i op til et døgn i køleskabet. Vælg de flotte koteletter fra lammekronen, hvis du har mulighed for det. De er ofte bedst og billigst hos halalslagterne.
3 dl drænet yoghurt
3 spsk. citronsaft
1 spsk. sød røget paprika
1 tsk. sukker
1 spsk. garam masala
12 små lammekoteletter
ENDVIDERE:
2 dl couscous
1 tsk. salt
3 dl kogende vand
saft af 1 citron
4-5 spsk. olivenolie
salt og peber
1 bundt bredbladet persille
1 bundt mynte
2 squash, evt. en gul og en grøn
1 aubergine
2 røde peberfrugter
lidt olie
salt og peber
TILBEHØR:
sambal oelek
citronbåde
Rør yoghurt med citronsaft, paprika, sukker og garam masala. Snit lammekoteletterne i fedtet, kom marinade og kød i en frysepose, og læg det i køleskabet i mindst 1 time - eller op til 1 døgn.
Kom couscous og salt i en skål, og hæld kogende vand på. Sæt film på skålen, og lad couscoussen trække i 10-15 minutter.
Rør citron, olivenolie og salt og peber sammen. Pluk persille og mynte, og hak bladene fint. Vend dressing og krydderurter med couscoussen, og smag til.
Skær squash og auberginer i skiver. Skær peberfrugterne i grove både, pensl grøntsagerne med lidt olie, og gril dem på den varme grill. Krydr med salt og peber.
Gril imens lammekoteletterne på den varme grill. De skal have 3-5 minutter på hver side.
Vend de varme grøntsager i couscoussen, og servér lam med couscous. Giv sambal oelek og citronbåde til.
Vinforslag: Legaris Crianza, Ribera del Duero, Spanien.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c73872be7bd34cffbf65ceed14b4d7bb.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/55450dbd4da84e378a96d34ed5d61cd6.jpg
Dessert:
Blåbær-hindbær-crumble

TO DO-LISTE:
24 timer inden:
Marinér kødet, opbevar det i køleskab.
6 timer inden:
Lav crumble, opbevar dem ved stuetemperatur.
3 timer inden:
Klargør grøntsager til forret og hovedret, opbevar grøntsagerne i fryseposer.
2 timer inden:
Lav dressingen til forretten. Opbevar den i køleskab.
Lav couscous og dressing til couscous.
1 time inden:
Ordn krydderurter, og vend dem med couscous.
Lige inden gæsterne kommer:
Pisk flødeskum.
Vend couscoussen med dressing.
Tag kødet op af marinaden.
Anret forretten, så den er klar til grillet grønt.

INDKØBSLISTE TIL GÆSTEMENUEN

FRUGT OG GRØNT:
375 g blåbær
375 g hindbær
2 citroner
2 lime
1 bundt purløg
1 potte ærteskud
1 bundt bredbladet persille
1 bundt mynte
1 stort bundt grønne asparges, 500 g
2 squash, gerne en gul og en grøn
1 aubergine
2 røde peberfrugter

KØL OG FRYS:
cremefraiche 18 %
drænet yoghurt
Wasabi Cavi-art® (fås bl.a. i Bilka og Føtex)
¼ piskefløde
12 små lammekoteletter

KOLONIALVARER:
brød
couscous
sambal oelek
mandler

TJEK DESUDEN AT DU HAR:
olivenolie
olie
salt
peber
sukker
sød røget paprika
garam masala
vaniljesukker
stødt kardemomme
mel
havregryn
smør

KØB HOS FISKEHANDLEREN:
300 g varmrøget laks


Læs også