
Mad
Vesterhavsost med nødder i sirup
21. november 2011af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Opskriften er en del af en komplet julefrokost med veninderne - her får du opskriften på vesterhavsost med nødder i sirup
Vesterhavsost med nødder i sirup
Disse delikate nødder kan holde sig i flere uger, bare de står et køligt sted. Brug dem til ost, eller servér dem til is eller pandekager.
Det skal du bruge:
200 g hasselnødder
1½ dl agavesirup eller akaciehonning
Vesterhavsost (fås hos ostehandleren eller i Irma)
ENDVIDERE:
1 stk. ½-liters patentglas eller flere små (husk at skolde og skylle med Atamon)
Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Rist dem i en 200° varm ovn i 5 minutter. Kom nødderne i et rent viskestykke, og gnid dem godt imod hinanden, så skallerne falder af. Kom nødderne i glas, hæld sirup på, og server nødderne til osten.
FLERE OPSKRIFTER



Sukkersaltet laks
med koriander og
fennikelfrø Salat med røget
andebryst, figner,
valnødder og pærer Groft hvedebrød
med koriander og
fennikelfrø Salat med røget
andebryst, figner,
valnødder og pærer Groft hvedebrød

