Annonce
Mad
28. februar 2018

Varm chokolade med appelsin og mørk rom

En smagfuld drik, der varmer på en kold dag. Hvis du vil undgå alkohol, kan du sagtens udelade rom.
Af: Susanne Plamqvist
https://imgix.femina.dk/media/article/1505-varm-chokolade.png

Foto: Henrik Freek Christensen

En smagfuld drik, der varmer på en kold dag. Hvis du vil undgå alkohol, kan du sagtens udelade rom.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 25 g mørk chokolade 70 %
  • 2 dl mælk
  • 1 spsk. fintmalet kaffe (espressokaffe)
  • 1 hel kanelstang
  • 1 spsk. mørk rom
  • 1 tsk. fintrevet skal af 
  • 1 usprøjtet appelsin
  • evt. 1 tsk. agavesirup
Annonce

Opskrift - sådan laver du varm chokolade med appelsin og mørk rom

  1. Hak chokoladen groft.

  2. Bland den med mælk, kaffe og kanelstang i en gryde.

  3. Varm blandingen langsomt op, til chokoladen er helt smeltet.

  4. Sluk, og lad det trække i 10 minutter under låg.

  5. Hæld grydens indhold gennem en fin sigte, og varm den op lige til kogepunktet.

  6. Sluk, og rør rom og fintrevet appelsinskal i. Smag evt. til med lidt agavesirup.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet chai latte

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.