Opskrift på tunsalat
Mad

Tunsalat med fennikel og forårsløg

29. juli 2021
Af Timm Vladimir. Foto: Columbus Leth.
Tunsalat er for alle - perfekt i en sandwich, på et stykke brød eller som en forret med et stykke brød ved siden, og du kan variere garnituren efter eget ønske. Her får du opskriften.
Tid i alt 15 min

Tunsalat

  • 3 spsk. god mayonnaise
  • 2 spsk. cremefraiche 18 %
  • 2 spsk. sennep
  • 2 dåser tun i olie
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 2 knsp. knuste fennikelfrø
  • salt og peber

Til servering:

  • 2 forårsløg
  • 4 skiver rugbrød

Sådan laver du tunsalat

  1. Rør mayonnaise, cremefraiche og sennep sammen til en dressing. Hæld olien fra tunen, og rør tunen i dressingen. Rens fenniklen, halvér den, og hak den ene halvdel af fenniklen fint. Skær den anden halvdel i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og gem dem til pynt. Pil rødløget, og hak det fint. Rør hakket fennikel og hakket rødløg i tunsalaten, og smag til med fennikelfrø, salt og peber.
  2. SERVERING: Rens forårsløgene, og hak dem fint. Servér tunsalaten med tynde skiver fennikel og forårsløg på toppen, og byd rugbrød til.

TIP: Når du hælder olie fra tunen, kan du gemme den i en skål og bruge den i salatdressing eller over din pasta. Husk at bruge den senest næste dag.

Læs også