Tunsalat er for alle - perfekt i en sandwich, på et stykke brød eller som en forret med et stykke brød ved siden, og du kan variere garnituren efter eget ønske. Her får du opskriften.
Tid i alt 15 min
Tunsalat
3 spsk. god mayonnaise
2 spsk. cremefraiche 18 %
2 spsk. sennep
2 dåser tun i olie
1 fennikel
1 rødløg
2 knsp. knuste fennikelfrø
salt og peber
Til servering:
2 forårsløg
4 skiver rugbrød
Sådan laver du tunsalat
Rør mayonnaise, cremefraiche og sennep sammen til en dressing. Hæld olien fra tunen, og rør tunen i dressingen. Rens fenniklen, halvér den, og hak den ene halvdel af fenniklen fint. Skær den anden halvdel i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern, og gem dem til pynt. Pil rødløget, og hak det fint. Rør hakket fennikel og hakket rødløg i tunsalaten, og smag til med fennikelfrø, salt og peber.
SERVERING: Rens forårsløgene, og hak dem fint. Servér tunsalaten med tynde skiver fennikel og forårsløg på toppen, og byd rugbrød til.
TIP: Når du hælder olie fra tunen, kan du gemme den i en skål og bruge den i salatdressing eller over din pasta. Husk at bruge den senest næste dag.