Mad
17. februar 2022

Trøffelkugler med Baileys

De her kugler er livsfarlige og intet mindre end himmelske. De smelter på tungen og er perfekte til gæster med en sød tand
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/desserter/2012/11/1247-troeffelkugler-med-baileys/1247-troeffelkugler-copy-2.jpg

Foto: Lars Ranek

De her kugler er livsfarlige og intet mindre end himmelske. De smelter på tungen og er perfekte til gæster med en sød tand
25 stk

Trøffelkugler

  • 200 g mørk chokolade 70 % eller 85 %
  • 2½ dl piskefløde
  • 20 g blødt smør
  • ½ dl Baileys

Drys

  • sigtet kakaopulver
Annonce

Hak chokoladen helt fint. Kog fløden op, og lad den koge i 2 minutter. Hæld den forsigtigt over chokoladen, mens du hurtigt rører det sammen til en ensartet masse. Tilsæt smør og Baileys. Hæld massen i en skål, dæk den med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i minimum 12 timer.
Pisk trøffelmassen igennem med en elpisker, og rul den hurtigt til ca. 2 cm store kugler. Kom kakaopulver på en flad tallerken, og tril kuglerne i pulveret, så de får et jævnt lag kakao. Stil dem på køl, til de skal serveres.

Pund-til-pund-kage med chokolade

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.