Fisk har kort tilberedningstid, og torskeloin er det saftigste stykke på torsken. Her får du opskriften på torskeloins med estragonsauce, spinat og ris.
5 min4 personer
Tid i alt 25 min
DET SKAL DU BRUGE
600 g torskeloin
salt og friskkværnet peber
1 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
ESTRAGONSAUCE
2 skalotteløg
1 spsk. olivenolie til stegning
1 spsk. grov sennep
1 spsk. tørret estragon
4 spsk. hvidvinseddike
½ l piskefløde
salt og friskkværnet peber
1 bundt frisk estragon
TILBEHØR
250 g ris
100 g frisk babyspinat
Estragonsauce
Pil og hak skalotteløg. Steg dem i olie i en gryde, til de er klare i farven. Tilsæt sennep, tørret estragon og eddike. Lad eddiken koge ind til den halve mængde.
Tilsæt fløde, og skru ned for varmen. Lad saucen simre i ca. 10 minutter, til den tykner.
Smag til med salt og peber. Skyl og hak den friske estragon, og vend den i saucen lige før servering.
Torskeloins
Tænd ovnen på 200°.
Skær torskeloin i 4 lige store stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber. Dryp med olivenolie og citronsaft.
Bag torskestykkerne i ovnen i ca. 5 minutter, til de er netop gennembagte.
Tilbehør
Kog ris efter anvisningen på pakken. Skyl spinaten.
Anret spinat med torsk ovenpå, og hæld estragonsauce over. Servér torskeloin med kogte ris og resten af estragonsaucen.
TIP: Torskeloin er det tykkeste og saftigste kød på torsken, men du kan også bruge almindelige torskefileter.
Er du på udkig efter andre retter med torsk? Så se vores opskrifter herunder: