https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2012/12/1250-madplan/1250-mad-fredag-copy-2.jpg
Mad

Torsk med brunet smør og rosenkål

9. februar 2023
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Hvid fisk og brunet smør er en fantastisk kombination, og så er det tilmed nemt at lave. Server med lækre rosenkål, og så er der hurtigt en skøn middag på bordet.
2 personer

Ingredienser til torsk med brunet smør og rosenkål

  • 300 g torsk med skind
  • lidt olie til stegning
  • salt
  • 400 g rosenkål
  • 1 tsk. fintrevet økocitronskal
  • 100 g smør
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • 50 g ristede hasselnødder
  • Tilbehør: groft brød og salat

Sådan laver du torsk med brunet smør og rosenkål

  1. Tjek fisken for ben og skæl. Del den i 2 pæne stykker, og rids skindet.

  2. Steg fisken med skindsiden nedad i lidt olie på en varm non-stick-pande. Justér varmen ned, og lad fisken stege næsten færdig på skindsiden. Kødet bliver hvidt, når fisken er færdig.

  3. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt.

  4. Skær imens det allernederste af rosenkålen. Pil om nødvendigt de yderste blade af, og skær et lille kryds i stokken på rosenkålen.

  5. Damp dem i kogende vand tilsat salt og citronskal i 2-4 minutter, så de stadig har bid. Dræn vandet fra, og lad dem dampe tørre.

  6. Smelt smørret i en gryde, og lad det boble og koge stille og roligt, til det er mørkt og dufter dejligt. Lad det stå i gryden, og hæld forsigtigt det øverste, klare lag i en skål.

  7. Kassér den mælkede, hvide valle, der ligger nederst. Smag det klarede, brune smør til med citronsaft.

  8. Servér den ristede torsk med rosenkål, brunet smør, et drys ristede, hakkede hasselnødder, brød, citron og salat.

Læs også