Annonce
Mad
17. februar 2022

Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

Denne uges hverdagsopskrifter er god mad du kan lave på 30 minutter. Her får du opskriften på tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner
Af: Marie Melchior
Tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

Foto: Line Falck

Denne uges hverdagsopskrifter er god mad du kan lave på 30 minutter. Her får du opskriften på tomatsuppe med kikærter, kødboller og grove croutoner

TOMATSUPPE

  • 1 tsk. korianderfrø
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ tsk. stødt cayennepeber
  • 200 g koncentreret tomatpuré
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. mørk balsamicoeddike
  • salt og friskkværnet peber
  • evt. tallerkensmækkerblade til pynt

GROVE CROUTONER

  • 4 skiver landbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. salt

KØDBOLLER

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
Annonce

Kødbollerne bliver kogt i tomatsuppen. Du kan også stege dem på en pande og lægge dem i tomatsuppen lige inden servering.

1. Rist korianderfrø på en tør pande. Stød dem i en morter. Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt de knuste korianderfrø, cayennepeber og tomatpuré, og rør godt. Lad det simre i 2-3 minutter. Afdryp kikærterne i en sigte, og vend dem i løgblandingen på panden sammen med hakkede tomater fra dåse. Tilsæt grøntsagsbouillon og balsamico. Læg låg på gryden, og lad suppen simre i 10 minutter.

2. Grove croutoner: Tænd ovnen på 200°. Riv brødet i grove stykker, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bage-

plade med bagepapir. Rist brødstykkerne i 5-6 minutter i ovnen, til de er gyldne.

3. Kødboller: Rør kødet sammen med fintrevet løg, oregano og æg. Krydr farsen med salt og peber. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.

4. Kog kødbollerne i tomatsuppen i 10 minutter. Smag til med salt og peber. Servér tomatsuppen med grove croutoner, og pynt evt. med tallerkensmækkerblade.

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.