Svinekoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus
Mad

Svinekoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus

1. februar 2021
Af: af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Columbus Leth
Få grøntsagerne til at glide lidt lettere ned ved at karamellisere dem i honning på panden. Her får du opskriften på svinekoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 tykke svinekoteletter med skaft
  • salt og peber
  • smør og olie til stegning

HONNINGSTEGTE GRØNTSAGER

  • 16 små nye gulerødder
  • 400 g broccoliasparges
  • olie til stegning
  • 1 spsk. flydende honning
  • salt og peber

EDAMAMEHUMMUS

  • 50 g usaltede cashewnødder
  • 200 g edamamebønner uden bælg, fra frost
  • 1 moden avocado
  • 1 lille potte basilikum
  • ½ usprøjtet citron
  • salt og peber

TIL SERVERING

  • 20 g usaltede pistacienøddekerner
  • 1 potte kørvel

Sådan laver du svinekoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus

  1. EDAMAMEHUMMUS: Læg cashewnødder i blød i en skål med koldt vand i mindst 2 timer.
  2. Overhæld de frosne edamamebønner med kogende vand i en skål. Lad dem stå i 2 minutter, og si vandet fra.
  3. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud.
  4. Blend edamamebønner, afdryppede cashewnødder, avocado, basilikum og lidt af citronsaften i en blender eller foodprocessor til en tyk hummus. Smag den til med citronsaft, salt og peber.
  5. HONNINGSTEGTE GRØNTSAGER: Skrub gulerødderne, og skær dem evt. igennem på langs. Skyl broccoliasparges, og skær enderne af.
  6. Steg grøntsagerne i olie på en pande, til de er sprøde og møre, men stadig har lidt bid.
  7. Hæld honning over, og lad grøntsagerne karamellisere let på panden.
  8. Krydr dem med salt og peber, og tag dem af panden.
  9. SVINEKOTELETTER: Krydr koteletterne med salt og peber. Steg dem i smør og olie på en pande i 5-7 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
  10. SERVERING: Hak pistacienødder groft.
  11. Anret en kotelet og en stor skefuld hummus på hver tallerken.
  12. Fordel grøntsagerne oven på hummussen.
  13. Drys med pistacienødder og kørvel.

Hvad er hummus?

Hummus er en mellemøstlig dip, der oprindeligt laves af kikærter. Ordet betyder faktisk også 'kikært' på arabisk. Den kommer dog også i mange andre varianter, som her, hvor den er med edamamebønner. Hummus kan f.eks. også laves med rødbede, urter, oliven, hvide bønner og mange andre grøntsager og bælgfrugter. Prøv dig frem!

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også