Suppe med karry og kokos
Foto: Betina Hastoft
Denne suppe med karry og kokosmælk er lige sagen på en kold aften - og med de ristede kikærter på toppen får maven lidt ekstra at arbejde med. Du kan også komme store rejer, kylling eller nudler i suppen, hvis du vil gøre den mere mættende. Opskriften rækker til 2-4 personer og tager kun 10 minutter at lave.
Du skal bruge:
1 løg
1 broccoli
½-1 mild rød chili
1 spsk. karry
1 spsk. olivenolie
6-8 dl kokosmælk
150 g spinat
Citronsaft
Salt og peber
Prøv også denne vidunderlige vintersuppe!
Sådan gør du:
Pil løget og hak det fint. Skær broccolien i små buketter. Halver chilien, fjern kernerne og hak den fint.
Rist karryen af i en gryde. Tilsæt olivenolie og løg og steg i 1 min. Tilsæt kokosmælk og lad det koge i 5 min. Kom broccoli, chili og hakket spinat i gryden. Lad det koge op og smag til med citronsaft, salt og peber.
Server suppen varm, evt. toppet med ristede krydrede kikærter (se opskriften nedenfor).
Krydrede kikærter
5 min. + bagetid
4 pers.
Du skal bruge:
1 ds. kikærter
1½ spsk. olivenolie
1 tsk. karry
1 drys chiliflager
1 drys spidskommen
Salt og peber
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200°.
Hæld kikærterne i en si og skyl dem under koldt vand. Lad dem tørre helt, gerne i et rent viskestykke.
Kom kikærterne i en skål og vend dem med olie, krydderier, salt og peber.
Bred kikærterne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem sprøde og gyldne i ovnen i 25-30 min. Ryst pladen undervejs.
Nyd kikærterne som snack eller drysset på salater eller supper.