Stegte sild med rødløg, rosa peber og tranebær
foto Betina Hastoft
Sild er proppet med sunde vitaminer og ikke mindst de vigtige omega-3-fedtsyrer, som vi ikke kan få nok af. Adskillige undersøgelser har vist, at omega-3-fedtsyrer i sild og andre fede fisk er afgørende for hjernen både i forhold til hukommelse, risikoen for demens og Alzheimers og risikoen for depression.
Så spis masser af sild – både stegte, marinerede og røgede.
Ingredienser til stegte sild med rødløg, rosa peber og tranebær
200 g ferske sildefileter, ca. 4 stk
Salt, peber
1 rødløg
25 g soltørrede tranebær
1 tsk rosa peberkorn
¼ l eddike
1 dl vand
75 g sukker
200 g fuldkornsrugbrød
Sådan laver du stegte sild med rødløg, rosa peber og tranebær
1. Krydr sildefileterne med salt og peber og steg dem i 3-4 min. på skindsiden på en varm slip let-pande uden fedtstof.
2. Læg sildefileterne på et fad og fordel rødløg i tynde skiver, tranebær og peberkorn henover.
3. Bring eddike, vand og sukker i kog, og kog, til sukkeret er opløst. Hæld lagen over sildene og lad dem trække i ca. 1 time.
4. Server med brød. Retten kan sagtens laves dagen i forvejen.
Mangler du inspiration til årets julefrokost? Her får du opskrifter til den gode julefrokost!