Stegte karrysild
Foto: Bjørn Jakobsen
Til 2 personer
Til ca. 1½ liter basis-sildelage:
Prøv også:
Røget sild med sommersalatSild med sprødstegt sød kartoffel og snapseskyVibber's herlige sildVinderen af SØNDAGs silde-konkurrence 20101 liter lagereddike
½ liter vand
½ kg sukker
1 spsk syltekrydderi (uden chili)
1 løg
2 laurbærblade
1 spsk flydende Maggi-krydderi
1 spsk hel sort peber
1 bdt dild
Fremgangsmåde sildelage:
Bring eddike og vand i kog, tilsæt sukker og herefter de øvrige ingredienser.
Kog under låg ca. 30 min. Kan også bruges til sild, agurkesalat og syltede rødbeder
Karrystegte sild:
2 hele sildefileter
4 spsk mel
2 spsk karry
1 æg
4 spsk rasp
Lidt smør og olie
Salt, peber
2 dl sildelage (se overfor)
Løg
Dild
Fremgangsmåde stegte karrysild:
Bland mel og karry, vend sildefileterne heri.
Pisk ægget, vend silden heri og til sidst i rasp.
Steg fileterne i fedtstof et par min. på hver side på en pande.
Drys lidt salt og peber på.
Læg dem i en skål, hæld lagen over og lad dem trække ca. 30 min., inden de serveres lune med hakket løg og dild - og gerne med rugbrød smurt med fedt.