
Stegte kammuslinger med fennikel og lakridsbrød
9. februar 2015Få 5 andre opskrifter med lakrids lige her
TID: OPTØNING + 30 MIN.
Ingredienser:
300 g (store) kam-muslinger
Smør til stegning
Lakridspulver
1 lille rødløg
1 fennikel
150 g blandet salat
2 spsk æblecidereddike
1 spsk mayonnaise
Salt, peber
Evt. 1 lakridsrod
4 tynde skiver rugbrød
Lakridspulver eller -sirup
Fremgangsmåde:
Tø kammuslingerne op.
Tænd ovnen på 200 grader.
Dup muslingerne tørre og læg dem på et lille fad, der er smurt med smør. Krydr godt med salt og peber og drys ½ tsk lakridspulver over.
Steg muslingerne i ovnen i ca. 15 min.
Pil og skær løget i tynde skiver.
Skær fenniklen i tynde skiver.
Skyl og tør salaten.
Rør 1 tsk lakridspulver, eddike og olie sammen og smag til med salt og peber.
Vend rødløg, fennikel og salat i dressingen, og arrangér salaten i fire skåle. Top med kammuslinger og riv evt. lidt frisk lakridsrod over.
Skær brødet i trekanter og steg det i smør på en pande. Lad det afkøle på en rist. Hæld lidt sirup på brødet eller drys lakridspulver på, og servér til salaten.