Kog gerne lidt ekstra kartofler, og brug dem i madpakken dagen efter sammen med lidt krydderurtemayonnaise.
1. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 20 minutter.
2. Aspargessalat: Skyl asparges, og knæk den træede ende af. Dræn kikærterne. Skyl og halvér tomaterne. Skyl og pluk persillen. Pil løget, og hak det fint. Steg asparges i olie på en pande i 4 minutter. Tilsæt kikærter, og steg videre i 4 minutter. Vend tomaterne i, og tag panden fra varmen. Drys med løg og persille.
3. Vend rødspætterne i rasp og revet citronskal, og krydr med salt og peber. Steg dem i olie og smør på en pande i 2 minutter på hver side ved høj varme.
4. Krydderurtemayonnaise: Rør mayonnaise sammen med yoghurt, hakkede krydderurter og citronskal. Smag til med salt og peber.
5. Servér de stegte rødspætter med kartofler, aspargessalat og krydderurtemayonnaise.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Flæskesteg med grove fritter og barbecuesauce – Få opskriften her
Lynstegt kylling med grøntsager og mangosalat – Få opskriften her
Hakkebøffer og spidskålssalat med radiser – Få opskriften her