Mad
16. juni 2016

Sommersalat med jordbær og stegt kyllingebryst

Sommerens søde bær gør dine salater endnu mere sprøde og lækre. Her får du opskriften på sommersalat med jordbær og stegt kyllingebryst
Af: af Camilla Zarah Lawes
sommersalat

Foto: Columbus Leth

Sommersalat med jordbær og stegt kyllingebryst til 4 personer

Tid: 25 minutter.

DET SKAL DU BRUGE TIL SOMMERSALAT

4 kyllingebrystfileter, evt. med skind

olie til stegning

3 hjertesalater

250 g jordbær

½ agurk

50 g mandler

lidt salt

50 g tørrede abrikoser

friske krydderurter til pynt

BALSAMICODRESSING

1½ dl olivenolie

½ dl hvid balsamicoeddike

2 spsk. akaciehonning

salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

groft brød

PRØV OGSÅ: Når det er varme er en frisk sommersalat perfekt. Prøv en skøn salat med røget kød og radiser

Opskrift - sådan laver du sommersalat med jordbær og stegt kyllingebryst

1. Steg kyllingefileterne i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Skyl og tør salaterne, og skær dem i både. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i både. Skyl agurken, og skær den i smalle stave. Rist mandlerne med salt på en tør pande, og skær dem i aflange flager. Skær abrikoser i aflange skiver, og vend forsigtigt det hele sammen i en stor skål.

2. BALSAMICODRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten.

3. Skær de stegte kyllingefileter i skiver, og anret dem oven på salaten. Pynt med krydderurter, og servér salaten sammen med et stykke brød.

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

fakta
madplan

Læs også