Sommersalat med jordbær og stegt kyllingebryst
Foto: Columbus Leth
Sommersalat med jordbær og stegt kyllingebryst til 4 personer
Tid: 25 minutter.
DET SKAL DU BRUGE TIL SOMMERSALAT
4 kyllingebrystfileter, evt. med skind
olie til stegning
3 hjertesalater
250 g jordbær
½ agurk
50 g mandler
lidt salt
50 g tørrede abrikoser
friske krydderurter til pynt
BALSAMICODRESSING
1½ dl olivenolie
½ dl hvid balsamicoeddike
2 spsk. akaciehonning
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
groft brød
Opskrift - sådan laver du sommersalat med jordbær og stegt kyllingebryst
1. Steg kyllingefileterne i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte. Skyl og tør salaterne, og skær dem i både. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i både. Skyl agurken, og skær den i smalle stave. Rist mandlerne med salt på en tør pande, og skær dem i aflange flager. Skær abrikoser i aflange skiver, og vend forsigtigt det hele sammen i en stor skål.
2. BALSAMICODRESSING: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten.
3. Skær de stegte kyllingefileter i skiver, og anret dem oven på salaten. Pynt med krydderurter, og servér salaten sammen med et stykke brød.
Mandag: Croissanter med rejer, cremefraiche og avocadosalat - Få opskriften her
Tirsdag: Kold agurkesuppe med ærter og peberfrugt-snacks - Få opskriften her
Torsdag: Pulled pork-burger med fersken og rodfrugtchips - Få opskriften her
Fredag: Svinekam med salat af sommerrødbeder og bønnekompot - Få opskriften her