svinekam
Aftensmad

Svinekam med salat af sommerrødbeder og bønnekompot

28. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Svinekammen skal have god tid i gryden, men selve arbejdet ved køkkenbordet er HURTIGT klaret Her får du opskriften på svinekam med salat af sommerrødbeder og bønnekompot
Tid i alt 1 t og 45 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 kamsteg på ca. 1 kg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 6 stilke timian
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 dl hvidvin
  • 3 dl grøntsagsbouillon

SALAT MED SOMMERRØDBEDER

  • 500 g friske rødbeder
  • 1 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt friske krydderurter
  • ½ fennikel

BØNNEKOMPOT MED BACON

  • 1 dåse kidneybønner (drænet vægt ca. 240 g)
  • 100 g bacon i tern
  • 3 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • salt og kværnet peber

1. SVINEKAM: Brun stegen af på alle sider i olie i en stor gryde. Krydr med salt, peber og timian. Pil skalotteløg og hvidløg, og skær begge dele i tynde både. Steg løg og hvidløg med i gryden i 2 minutter. Hæld hvidvin i gryden, og lad vinen koge lidt ind. Tilsæt bouillon, læg låg på, og lad stegen simre i 1 time og 15 minutter. Vend den undervejs.

2. SALAT MED SOMMERRØDBEDER: Skræl rødbederne, og skær dem i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Vend dem med olie, citronsaft, salt, peber og krydderurter. Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver. Bland fennikel i salaten.

3. BØNNEKOMPOT MED BACON: Lad bønnerne dryppe godt af i en sigte. Steg bacon på en tør pande i et par minutter. Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Pil skalotteløg, og skær dem i tynde både. Kom 1½ spsk. af olien på panden sammen med bacon, og steg hvidløg og løg med, uden at de tager farve. Tilsæt bønner, krydr godt, og varm det hele godt igennem.

4. Skær kødet i tykke skiver, dryp lidt af kogelagen over, og servér med rødbedesalat og bønnekompot.

Læs også