agurkesuppe
Aftensmad

Kold agurkesuppe med ærter og peberfrugt-snacks

29. marts 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En frisk kold suppe med lidt knas på toppen er en skøn sommerklassiker. Her får du opskriften på kold agurkesuppe med ærter og peberfrugt-snacks
Tid i alt 40 min

KOLD AGURKESUPPE

  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • 1 agurk
  • 300 g ærter (fra frost eller friskbælgede)
  • ¼ l hønsebouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • 5 spsk. cremefraiche 18 % (f.eks. fra Thise)

RUGBRØDSCHIPS

  • 2 skiver rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • salt

PEBERFRUGTSNACKS

  • 2 røde peberfrugter
  • 175 g hytteost
  • ½ bundt bredbladet persille
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • ½ fennikel
  • ½ bundt bredbladet persille
  • olivenolie
  • friskkværnet peber

1. AGURKESUPPE: Pil og hak løget fint. Steg det klart i olivenolie på en pande. Tilsæt hvidvin, og kog ind, til der er ca. ½ dl tilbage. Skyl agurken, og skær den i tern. Tilsæt agurk og ærter sammen med bouillon. Lad suppen simre i ca. 10 minutter. Krydr godt med salt og peber. Tag suppen af varmen, purér med stavblender eller i foodprocessor, og si suppen. Sæt suppen i køleskabet. Rør cremefraiche i lige før servering, når suppen er helt kold.

2. RUGBRØDSCHIPS: Skær rugbrødet i små firkanter. Rist stykkerne sprøde i olie på en pande. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt.

3. PEBERFRUGTSNACKS: Skyl peberfrugterne, og skær dem i kvarter. Fjern kernerne. Læg en skefuld hytteost i hvert stykke peberfrugt. Skyl og tør persillen, og hak den. Krydr peberfrugt-snacksene med persille, salt og peber.

4. SERVERING: Rens fenniklen, og skær den i papirtynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Skyl og tør persillen, og del den i hele blade. Anret den kolde suppe i skåle eller tallerkener, og pynt med rugbrødschips, fennikel og persille. Dryp med olie, kværn lidt peber ud over, og servér straks.

Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis

Læs også