Mad
19. december 2011Små kanapeer
Små kanapeer: laks med gedekugle, paté med løgkompot og blåskimmelost med kirsebær.
Af: Louise Dandanell Ørsted
Foto: Bjørn Jakobsen
Små kanapeer: laks med gedekugle, paté med løgkompot og blåskimmelost med kirsebær. Spis de små kanapeer, inden det hele går løs evt. med et glas champagne eller en god hvidvin til..
Laks med gedekugle
En stærk lille sag, der sætter gang i forbrændingen. .
Ingredienser Fremgangsmåde 2 tynde skiver lyst brød
100 g røget laks
1 spsk kapers
50 g gederulle
1 spsk chiliflager
eller sød chilipulver Skær brødet i små firkanter og fordel laksen på dem.
Fedtstof, gerne andefedt,
til stegning
1 spsk mørk balsamico
2 spsk gelé
2 tynde skiver lyst brød
75 g paté
Frisk timian til pynt Pil løget og skær det i tynde skiver. Varm lidt fedtstof i en gryde og vend løgene i.
Hæld balsamico og gelé på og lad det simre 10-15 min., til væden er kogt væk.
Skær brødet i små firkanter og fordel patéen på dem.
Pynt med den lune eller kolde løgkompot og timian.
100 g røget laks
1 spsk kapers
50 g gederulle
1 spsk chiliflager
eller sød chilipulver Skær brødet i små firkanter og fordel laksen på dem.
Hak kapers og bland det med gedeosten. Rul ostemassen til små kugler, der rulles i chili.
Brug en sød chili, hvis du synes, flagerne er for stærke.
Anret en lille kugle ost på hver laksehapser.
Paté med løgkompot
Ingredienser Fremgangsmåde 1 rødløgFedtstof, gerne andefedt,
til stegning
1 spsk mørk balsamico
2 spsk gelé
2 tynde skiver lyst brød
75 g paté
Frisk timian til pynt Pil løget og skær det i tynde skiver. Varm lidt fedtstof i en gryde og vend løgene i.
Hæld balsamico og gelé på og lad det simre 10-15 min., til væden er kogt væk.
Skær brødet i små firkanter og fordel patéen på dem.
Pynt med den lune eller kolde løgkompot og timian.
Blåskimmelost med kirsebær
Ingredienser Fremgangsmåde 2 tynde skiver lyst brød
50 g dansk blåskimmelost
Ca. 12 Amarena-kirsebær
Tandstikker Skær brødet i små firkanter og fordel osten på dem.
brunede kartofler
og sauce Risengrød og
risalamande Julekrydrede
muffins
50 g dansk blåskimmelost
Ca. 12 Amarena-kirsebær
Tandstikker Skær brødet i små firkanter og fordel osten på dem.
Sæt et kirsebær fast med en lille tandstik på hver.
LÆS MERE: Det er ingen sag at lave sushi selv - få 5 lækre opskrifter her
Den perfekte julemiddag
brunede kartofler
og sauce Risengrød og
risalamande Julekrydrede
muffins