Sennepssild
Foto: Bjørn Jakobsen
Til 2 personer:
Til ca. 1½ liter basis-sildelage:
Prøv også:
Vinderen af SØNDAGs sildekonkurrence 2010Røget sild med sommersalatSild med sprødstegt sød kartoffel og snapseskyVibber's herlige sild1 liter lagereddike
½ liter vand
½ kg sukker
1 spsk syltekrydderi (uden chili)
1 løg
2 laurbærblade
1 spsk flydende Maggi-krydderi
1 spsk hel sort peber
1 bdt dild
Fremgangsmåde sildelage:
Bring eddike og vand i kog, tilsæt sukker og herefter de øvrige ingredienser.
Kog under låg ca. 30 min. Kan også bruges til sild, agurkesalat og syltede rødbeder.
Sennepssild:
2 hele kryddersildefileter
½ glas syltede røde pebre
Evt. lidt frisk dild
Sennepslage:
2 dl sildelage (se ovenfor)
1 dl taffelsennep
4 spsk brun farin
2 spsk Colman's sennepspulver
1 spsk tørrede dildspidser (fås på glas fra f.eks. Santa Maria)
Skær sildefileterne i 2 cm store stykker.
Skær de syltede pebre i små stykker.
Kog sildelagen op, tilsæt de nævnte ingredienser og lad den køle helt af, inden sildefileterne kommes i.
Lad dem trække en time, inden de serveres med syltet peber og evt. lidt dild.