Mad
17. februar 2022

Sarah Bernhardt-kager med espresso

Hjemmelavede Sarah Bernhardt-kager smager bare bedst. Bag selv makronbundene med gode råvarer – eller snyd lidt og brug færdigkøbte makroner. Her får du opskriften på Sarah Bernhardt-kager med espresso
Af: Mai Knauer
sarah bernhardt

Foto: AOP

Hjemmelavede Sarah Bernhardt-kager smager bare bedst. Bag selv makronbundene med gode råvarer – eller snyd lidt og brug færdigkøbte makroner. Her får du opskriften på Sarah Bernhardt-kager med espresso
25 stk

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1-2 æggehvider
  • en sprøjtepose

TRØFFELMASSE

  • 100 g mørk chokolade 70 %
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 spsk. fintmalet espressokaffe
  • lidt appelsinsaft og skal af 1 økologisk appelsin

OVERTRÆK

  • 100 g mørk chokolade 70 %
  • kandiserede violer
Annonce

1. Trøffelmasse: Hak chokoladen fint. Varm fløden op i en gryde; hæld chokoladen i, og rør, til den er opløst. Tilsæt kaffe, appelsinsaft og appelsinskal, rør godt, og sæt massen i køleskabet i mindst 12 timer.

2. Blend mandler og sukker fint i en foodprocessor. Tilsæt æggehvide, til massen er fast, men stadig kan presses ud gennem en sprøjtepose. Tænd ovnen på 200°. Fyld massen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i små cirkler på 2 cm i diameter på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag makronerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Afkøl.

3. Pisk trøffelmassen op til en tyk konsistens med elpisker. Kom massen i en sprøjtepose, hold posen helt lodret, præcis 1 cm over makronerne, og lav fine små tårne på makronerne. Sæt kagerne i fryseren i ca. 20 minutter.

4. Overtræk: Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Hold på makronen, og dyp trøffelmassen i chokoladen. Lad kagen dryppe godt af, inden den sættes på bagepapir. Pynt med kandiserede violer. Fortsæt, til alle kagerne er overtrukket med chokolade. Opbevar kagerne koldt, til de skal spises.

Annonce

TIP: I stedet for appelsinsaft og appelsinskal kan du smage trøffelmassen til med 1 spsk. Cointreau (appelsinlikør).

PRØV OGSÅ: Chokoladekage med kaffemousse

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.