Mad
14. februar 2022

Rugbrødslagkage med italienske bær

Den overdådige rugbrødslagkage smager rigtig godt. De rustikke bunde og det bløde fyld med masser af lækre syltede kirsebær klæ’r bare hinanden. Bunden kan bages i god tid, men kagen skal helst spises samme dag, den er lagt sammen
Af: Susanne Palmqvist
rugbrødslagkage

Foto: Anders Schønnemann

Den overdådige rugbrødslagkage smager rigtig godt. De rustikke bunde og det bløde fyld med masser af lækre syltede kirsebær klæ’r bare hinanden. Bunden kan bages i god tid, men kagen skal helst spises samme dag, den er lagt sammen

Lagkagebunde

  • 6 æg
  • 150 g sukker
  • 200 g revet mørkt rugbrød uden kerner
  • 2 spsk. kakao
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • Evt. 100 g hakkede mandler

Fyld og pynt

  • ½ l piskefløde
  • ½ glas Amarena-kirsebær
Annonce

1. Bunde: Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Bland revet rugbrød, kakao, kartoffelmel og bagepulver i en skål, evt. med de finthakkede mandler. Vend æggesnapsen i rugbrødsblandingen. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Hæld den i en godt smurt springform på ca. 20 cm i diameter, og bag den ved 180° i 45-60 minutter. Afkøl den helt. Tag bunden ud af formen, og del den i 3 lag (brug en snor eller en skarp kniv).

2. Pisk fløden, og læg den mellem bundene sammen med kirsebær. Bundene kan dryppes med lidt af lagen først. Kan trække i et par timer. Kom resten af fløden på kagen. Lav mønster med en gaffel, eller brug sprøjtepose. Det kræver dog meget flødeskum! Drys kagen med chokoladespåner.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.