Mad
25. januar 2019

Rigatoni med svampe og valnødder

Rigatoni tager næsten ingen tid at lave og smager af god tid og italiensk sensommer. Her får du opskriften på rigatoni med svampe og valnødder.
Af: Timm Vladimir
Rigatoni med svampe og valnødder

Foto: Columbus Leth

Rigatoni tager næsten ingen tid at lave og smager af god tid og italiensk sensommer. Her får du opskriften på rigatoni med svampe og valnødder.
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g rigatoni (store pastarør)
  • 150 g østershatte
  • 150 g champignoner
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 75 g valnøddekerner
  • 25 g smør
  • 75 g friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • friskrevet parmesan
  • finthakket frisk rosmarin
Annonce

Opskrift - sådan laver du rigatoni med svampe og valnødder

  1. Kog pastaen, til den er al dente, og hæld vandet fra – gem kogevandet. Rens svampene, og steg dem gyldne i olie på en pande. Tilsæt rosmarinkviste, finthakket hvidløg og valnødder, og lad det stege med i 2 minutter.
  2. Hæld 1½ dl kogevand i panden, og tilsæt pastaen. Bring det i kog, og skru ned på lav varme.
  3. Vend smør og friskrevet parmesan i pastaen, og smag til med salt og peber.
  4. Servér med det samme, gerne med endnu mere parmesan og et diskret drys rosmarin.

TIP: Brug de friske svampe, du bedst kan lide, eller lav retten med tørrede svampe, som først lige skal udblødes.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.