Mad
7. februar 2022

Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise

Fredag aften skal der altså ribbenssteg på bordet! Her får du opskriften på ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise
Af: Camilla Zarah Lawes
Ribbenssteg

Foto: Columbus Leth

Fredag aften skal der altså ribbenssteg på bordet! Her får du opskriften på ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 800 g ribbenssteg
  • 1 spsk. groft salt

SPRØDE KARTOFLER

  • 800 g kartofler
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. tørrede chiliflager

SYLTEDE RØDLØG

  • 3 rødløg
  • 2 dl balsamicoeddike
  • 3 spsk. brun farin
  • salt og friskkværnet peber

ESTRAGONMAYONNAISE

  • 1 bundt estragon
  • 2½ dl god mayonnaise

TIL SERVERING

  • ¼ bundt timian
Annonce

Sådan laver du ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise

  1. Ribbenssteg: Tænd ovnen på 210°. Gnid sværen med salt, læg stegen på en rist med bradepande under, og steg den i ovnen i 10 minutter. Skru ovnen ned til 180°, og steg ribbensstegen i yderligere 65 minutter.
  2. Sprøde kartofler: Skræl kartoflerne, og skær dem i to. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt og chiliflager. Bag dem i ovnen i 25 minutter sammen med stegen, til de er sprøde og møre.
  3. Syltede rødløg: Pil og skær løg i tynde både. Kog eddike og farin sammen i en lille gryde, tilsæt løgene, og lad dem koge med i 3 minutter. Krydr med salt og peber.
  4. Estragonmayonnaise: Hak estragon fint, og rør det i mayonnaisen.
  5. Servering: Pynt stegen med timian og evt. skovsyre, og servér ribbenssteg med kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise.

TIP: Opskriften kan laves med kamsteg i stedet for ribbenssteg.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.