
Ragout af lam
26. september 2013Ragout af lam til 2 personer (slowfood)
Simpel slowfood. Perfekt til fredag aften.
INGREDIENSER
300 g lam i terninger
lidt olivenolie
2 fed hvidløg i skiver
1 lille løg, hakket
3 stilke bladselleri i skiver
1 dl hvidvin
1 dl vand
250 g små tomater i mindre stykker
200 g kogte kikærter
salt og peber
plukket blød timian
Opskrift - sådan laver du regout af lam
Brun lammekødet i lidt olie i en stor gryde. Kom hvidløg, løg og bladselleri ved, og lad det sautere med, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin og vand, og lad det simre i ca. 20-30 minutter, eller til kødet er mørt. Tilsæt tomater, og lad det simre i yderligere 10 minutter. Tilsæt ekstra vand undervejs, så det ikke koger tørt. Kom kikærter i, og kog i et par minutter mere. Smag til med salt og peber, og servér straks med masser af timian.
TIP: Retten er også fin med kalvekød i stedet for lam.
Få indkøbslisten til hele ugen her
Ugens andre opskrifter
MANDAG: Grillet svin med friske figner - Få opskriften her
TIRSDAG: Stegte sild med æble og estragon - Få opskriften her
ONSDAG: Black beans-enchiladas med majssalat - Få opskriften her