Kyllingeburger - pulled chicken burger
Mad

Pulled chickenburger med chilisauce og agurkesalat

7. februar 2022
Af: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
En omgang pulled chicken i en burgerbolle er lige den hverdagsmad vi elsker! Her får du opskriften på pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat.

INGREDIENSER

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 4 dl æblejuice
  • 2 spsk. brun farin
  • salt og friskkværnet peber

CHILISAUCE

  • 1 dl brun farin
  • 1 spsk. chilipulver
  • 1 tsk. sennepspulver
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. tabasco
  • salt og friskkværnet peber

AGURKESALAT

  • 1 agurk
  • 2 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1½ dl sukker
  • 1 spsk. spidskommenfrø
  • 8 hele peberkorn

TIL SERVERING

  • 4 burgerboller
  • 4 spsk. god mayonnaise

Opskrift - sådan laver du pulled kyllingeburger med chilisauce og agurkesalat

  1. Læg kyllingefileterne i en gryde. Bland æblejuice, farin, salt og peber, og hæld det over kødet. Tilsæt evt. lidt vand, så væsken dækker kødet. Kog det i 30 minutter. Tag kødet op af lagen, og dup det tørt. Tænd ovnen på 160°.
  2. Chilisauce: Rør ingredienserne til saucen sammen. Vend kyllingekødet i saucen, og læg det på en bageplade med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 20 minutter. Riv kødet i trevler med 2 gafler.
  3. Agurkesalat: Skær agurken i meget tynde skiver. Kog eddike, vand, sukker, spidskommen og peberkorn op i en gryde. Hæld den varme lage over agurkerne, når sukkeret er smeltet. Afkøl.
  4. Servering: Varm burgerbollerne, og flæk dem. Smør dem med mayonnaise, og læg bollerne sammen med pulled kylling og agurkesalat som fyld. Dryp med lidt af chilisaucen.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.