Opskrift - sådan laver du pizza med søde kartofler, chorizo og gedeost
1. Rør smuldret gær ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, sukker og 2 spsk. olie, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med 1 spsk. olie, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time. 2. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til 2 tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Flyt pizzabundene over på bagepapir. 3. PIZZATOPPING: Tænd ovnen på 250°, og sæt 2 bageplader i ovnen. Skræl de søde kartofler; skær dem i papirtynde skiver med en kniv eller på et mandolinjern, og fordel dem over pizzabundene. Pensl med olie, og krydr med salt og peber. Skær chorizo i skiver, og fordel over pizzaerne sammen med små stykker gedeost. Træk forsigtigt bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til bunden er sprød og gylden. 4. SERVERING: Pynt pizzaerne med basilikumblade, og servér straks.
TIP: Gør din pizza ekstra lækker ved at dryppe den med grøn eller rød pesto efter bagning.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Laksefrikadeller med quinoasalat og fetadressing – Få opskriften her
Tirsdag: Gnocchi med smørsauce og ristet blomkål – Få opskriften her
Onsdag: Stegt flæsk med kold persillecreme – Få opskriften her
Fredag: Marokkansk risfad med kylling – Få opskriften her