Semifreddo er italiensk og betyder halvfrossen og hentyder til, at denne is skal have en tilpas blød konsistens, når den serveres.
8 personer
Semifreddo med blåbær og hvid chokolade
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
4 pasteuriserede æggehvider
4 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
100 g blåbær, evt. fra frost
Opskrift - sådan laver du semifreddo med blåbær og hvid chokolade
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål til en let og luftig masse. Pisk æggehviderne stive i en anden skål. Pisk fløden til let skum i en tredje skål – det må endelig ikke blive for stift.
Riv chokoladen groft.
Vend forsigtigt æggeblommemassen sammen med de piskede æggehvider, flødeskum, revet hvid chokolade og blåbær.
Hæld iscremen i en fryseegnet beholder, og stil den i fryseren i mindst 2 timer, indtil kanten er frossen, og midten stadig er blød. Servér isen.