![https://imgix.femina.dk/media/5e3bcdafa5714972ac02feef8be25d56.jpg](https://imgix.femina.dk/media/5e3bcdafa5714972ac02feef8be25d56.jpg?auto=format,compress&fit=min&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=414:548)
Pasta med pancetta og rosenkål
23. februar 2012Jeg ved det: Jeg elsker rosenkål! Er du ikke enig med mig, så brug broccoli - men de er nu dejlige og danske og fine, de små rosenkål!
150 g pancetta i små terninger
lidt olivenolie
4 fed hvidløg i tynde skiver
300 g rosenkål
250 g frisk pasta, gerne fuldkornspasta
salt
saft + fintrevet skal af 1
økocitron
rigelig sort peber
revet parmesan
Rist pancettaen i en smule olivenolie i en stor, varm gryde. Kom hvidløgene ved, når pancettaen er gylden, og lad dem stege kort med.
Del imens rosenkålene i halve, og fjern de yderste blade. Kom dem i gryden til pancettaen.
Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente.
Kom ½-1 dl af kogevandet fra pastaen ved rosenkålene, og lad dem dampe/stege let møre i ca. 3-4 minutter. Dræn vandet fra pastaen, og kom den i gryden med rosenkål. Smag til med citronsaft, revet citronskal, salt og rigeligt peber. Servér straks med rigeligt revet parmesan.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Pancettaen kan erstattes med bacon.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/7954ed88c4ec4505b7e2e9c5339c84db.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/7954ed88c4ec4505b7e2e9c5339c84db.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/6af8e818377047429618dd56b8837dd0.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/6af8e818377047429618dd56b8837dd0.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/f63bb46934814cb1a85c75d07b9358f5.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/f63bb46934814cb1a85c75d07b9358f5.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)
![https://imgix.femina.dk/legacy/media/e4dd164eefd3463580b21b714ddc8f46.jpg](https://imgix.femina.dk/legacy/media/e4dd164eefd3463580b21b714ddc8f46.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=4:3)