
Pasta med pancetta og rosenkål

Foto: Anders Schønnemann
Jeg ved det: Jeg elsker rosenkål! Er du ikke enig med mig, så brug broccoli - men de er nu dejlige og danske og fine, de små rosenkål!
150 g pancetta i små terninger
lidt olivenolie
4 fed hvidløg i tynde skiver
300 g rosenkål
250 g frisk pasta, gerne fuldkornspasta
salt
saft + fintrevet skal af 1
økocitron
rigelig sort peber
revet parmesan
Rist pancettaen i en smule olivenolie i en stor, varm gryde. Kom hvidløgene ved, når pancettaen er gylden, og lad dem stege kort med.
Del imens rosenkålene i halve, og fjern de yderste blade. Kom dem i gryden til pancettaen.
Kom pastaen i kogende, saltet vand, og kog den al dente.
Kom ½-1 dl af kogevandet fra pastaen ved rosenkålene, og lad dem dampe/stege let møre i ca. 3-4 minutter. Dræn vandet fra pastaen, og kom den i gryden med rosenkål. Smag til med citronsaft, revet citronskal, salt og rigeligt peber. Servér straks med rigeligt revet parmesan.
Opskriften er til 2 personer
TIP: Pancettaen kan erstattes med bacon.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER




Læs mere om: