Mad

Fisketacos med lynsyltet hvidkål

af Louisa Lorang 23. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er fisketacos med lynsyltet hvidkål. Få opskriften her

Kålen er også god til kylling, svinekød eller måske oven på en hotdog?½ lille hvidkål1 spsk. salt2 dl æbleeddike1½ dl sukker1 rød chilipeber, hakket (el. efter smag)1 lille håndfuld plukket korianderENDVIDERE:300 g torsk, uden skind og bensaltlidt mel1 æg, pisketraspolie til stegning4 små tortillaerTILBEHØR:cremefraiche el. yoghurtlimebådeevt. risSnit kålen fint, og kom den i et dørslag. Drys med salt, og lad den trække i 10 minutter. Kom eddike, sukker og chili i en kasserolle, og lad det koge op, til sukkeret smelter. Klem kålen fri for væde, og "ælt" den, så den bliver blød. Hæld den varme lage over, og lad den trække, mens du tilbereder resten.Skær fisken i grove stykker, 4-6 stykker i alt. Krydr med salt, og vend den i mel, pisket æg og til sidst rasp. Steg torsken i olie på en varm pande, til den er gylden og sprød, 4-6 minutter i alt.Lad lagen dryppe af kålen, og vend kålen med koriander. Fyld tortillaer med kål og fisk, og servér straks med cremefraiche eller yoghurt og limebåde til.Giv ris til, hvis I er ekstra sultne.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER