Mad
15. februar 2022

Pasta med kødboller og salvie

Ugens onsdagsopskrift er pasta med kødboller og salvie. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1346-mad-onsdag.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Ugens onsdagsopskrift er pasta med kødboller og salvie. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 300 g hakket svinekød
  • salt
  • masser af sort peber
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel
  • ½ dl mælk
  • ½ dl fintrevet parmesan
  • lidt hakket salvie
  • olivenolie

ENDVIDERE

  • 150 g pasta
  • salt
  • 3 spsk. hakket løg
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • olivenolie
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • lidt hakket salvie
  • revet parmesan

TILBEHØR

  • lidt sprød salat
  • 1 fennikel i tynde skiver
  • olie og eddike
Annonce

1. Rør kødet med salt, peber, hvidløg, æg, mel, mælk, parmesan og salvie. Form kødet til kødboller, og steg dem i olivenolie på en varm pande.

2. Kog pastaen al dente i rigeligt kogende og saltet vand.

3. Sautér løg og hvidløg i olivenolie på en varm pande i et par minutter, uden at det tager farve. Kom tomatpuré på panden, og lad den varme kort. Tilsæt vin, og kog op. Hæld vand på, og lad saucen koge i et par minutter. Tilsæt kødboller og en klat koldt smør. Smag til med salt og peber. Vend pastaen i, og anret pastaen toppet med salvie og parmesan.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.