![safrankylling](https://imgix.femina.dk/media/article/1724-madplan-2-safrankylling.jpg?auto=format,compress&fit=min&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=414:548)
Mad
Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler
15. juni 2017af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Kylling marineret i safran, gurkemeje og citron er en klassisk persisk ret. Her får du opskriften på ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler
Ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler
Tid: 30 minutter. Marinering: Mindst 30 minutter, gerne natten over. Ovntid: 25 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 500 g kyllingebrystfilet 2 store løg 400 g græsk yoghurt saft af 3 citroner 1 spsk. gurkemeje 2 tsk. salt 3 spsk. kogende vand ½ tsk. safrantråde KÅLSALAT ½ rød spidskål 2 rødbeder 3 spsk. olivenolie 3 spsk. citronsaft salt og friskkværnet peber ½ dl mandler 1 dl tørrede dadler 1 håndfuld mynteblade TILBEHØR fladbrød eller pitabrød PRØV OGSÅ: Skift safrankylling ud med en skøn garam marsala-kylling med bagt butternutsquash
Opskrift - sådan laver du ovnstegt safrankylling og spidskålssalat med dadler
1. Skær kødet i mindre stykker. Pil løg, og skær dem i både. Bland løg, kylling, yoghurt, citronsaft, gurkemeje og salt i en skål. Hæld kogende vand over safrantrådene i en kop, og lad det stå et par minutter, inden du rører det sammen med resten. Lad kødet marinere på køl i 30 minutter – gerne natten over. Tænd ovnen på 175°. Fordel skålens indhold i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i 25-30 minutter, indtil kødet er gennemstegt. 2. KÅLSALAT: Snit spidskål fint. Skræl rødbederne, og riv dem groft. Vend kål og rødbeder med olie, citronsaft, salt og peber. Rist mandler på en tør pande, og hak dem. Skær dadler i skiver, og hak mynten. Drys mandler, mynte og dadler over salaten, og servér med kylling og lunt brød.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Falafel-pizza med hummus og syltede rødløg – Få opskriften her
Onsdag: Æggekage med grøntsager og bresaola – Få opskriften her
Torsdag: Asiatisk mangosalat med spicy tigerrejer – Få opskriften her
Fredag: Nem pulled pork-burger med coleslaw – Få opskriften her