Mad

Ovnbagt laks med sennepscreme

af Louisa Lorang 25. oktober 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er ovnbagt laks med sennepscreme. Få opskriften her

Vælg en vild laks, f.eks. fra Alaska, når du skal have laks. Den er knap så fed, og sundere og smager langt bedre end de opdrættede.2 fed hvidløglidt olie til stegning200 g babyspinatolie til stegningsalt300 g laks, uden skind3 spsk. cremefraiche 38 %1 spsk. grov sennepsaltTILBEHØR:en stor blandet salatkogte kartoflerSautér hvidløg i lidt olie på en varm, dyb pande. Det skal ikke tage farve. Kom spinat på, og lad den akkurat falde sammen.Hæld hele pandens indhold i en si, og lad det dryppe lidt af. Kom spinaten i bunden af et lille ovnfast fad. Læg laks oven på spinaten, og sæt fadet i en 175° varm ovn i 5 minutter. Skru ovnen op på 200°, gerne med grill.Rør cremefraiche og sennep sammen, og smag til med salt. Top laksen med dressingen, og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 4-6 minutter, eller til laksen er færdig, og toppingen er gylden.Servér straks laks med masser af salat og kogte kartofler. Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Fredag