Ugens mandagsopskrift er oksespyd med chiliolie og fennikelsalat. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
400 g hakket oksekød
½-1 tsk. chiliflager
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. citronsaft
1-2 spsk. mel
1 æg
lidt olie til stegning
salt
Salat
1½ dl perlebyg
1 fennikel
3-4 spsk. olivenolie
¼ dl citronsaft
1 håndfuld ærteskud
salt og peber
Tilbehør
citronbåde
chiliolie eller chilisauce
Lav en nem, dejlig olie til oksespyddene. Overskud kan gemmes køligt i et par dage.
Opskrift - Sådan laver du oksespyd med chiliolie og fennikelsalat
Skyl perlebyggen, og kog den mør, det tager 15-20 minutter. Dræn overskydende vand fra.
Skær fenniklen i tynde skiver, gerne på mandolinjern, og vend med olie, citronsaft og korn.
Smag til med salt og peber, og vend ærteskud i lige inden servering.
Rør kødet med salt, chili, hvidløg, citronsaft, mel og æg. Form det til aflange pølser, og steg pølserne i lidt olie på en varm pande. Sæt dem på spyd.
Servér spyd med chiliolie eller chilisauce, citronbåde og kornsalat.
TIP: Lav en nem chiliolie af 1 tsk. sød paprika, ½ tsk. cayennepeber og ¼ dl god olivenolie. Den er også skøn til torsdag.