Mad
9. marts 2017Mexicansk kyllingesuppe
Hjemme hos mig er denne supernemme opskrift et sikkert hit oven på en lang uge. Brug mere eller mindre topping på suppen, alt efter hvor sultne I er. Her får du opskriften på mexicansk kyllingesuppe
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Mexicansk kyllingesuppe
Tid: 20 minutter. Ovntid: 5 minutter Antal personer: 4 DET SKAL DU BRUGE 400 g kyllingefilet 2 løg 3 fed hvidløg 1 spsk. olivenolie til stegning ½ spsk. røget paprika ½ spsk. tørret oregano 1 tsk. hvidløgspulver 1 tsk. spidskommen 1 tsk. koriander salt og friskkværnet peber 3 stængler bladselleri 1 squash 1 dåse hakkede tomater 2½ dl hønsebouillon 1 dåse kikærter saft af 1 limefrugt TORTILLASTRIMLER 2-4 tortillapandekager olivenolie TIL SERVERING 2 modne avocadoer cremefraiche 18 % friskrevet cheddar frisk koriander PRØV OGSÅ: Kyllingesuppe og perlespelt
Opskrift - sådan laver du mexicansk kyllingesuppe
1. Skær kødet i tern. Pil og hak løg. Pil og riv hvidløg. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde. Tilsæt kødet og alle krydderierne, og steg et par minutter. Rens bladselleri og squash, skær det i tern, og lad det stege med, indtil kødet er brunet. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden. Lad suppen simre i 15 minutter. TORTILLASTRIMLER: 2. Tænd ovnen på 200°. Pensl tortillaerne med olie, og skær dem i tynde strimler. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og bag strimlerne sprøde i ovnen i ca. 5 minutter. 3. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem, og hæld dem i suppen. Kog et par minutter, og smag til med limesaft, salt og peber. Servér suppen med tortillastrimler, avocado skåret i skiver, cremefraiche, friskrevet cheddar og koriander.Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Linseburger med chilimayo – Få opskriften her
Tirsdag: Dampet torsk med perlespelt og broccoli – Få opskriften her
Onsdag: Polenta-pizza med svampe og bresaola – Få opskriften her
Torsdag: Svinekæber med polenta og ristet rosenkål – Få opskriften her