Mandelpavlova med syrlig top
foto: Ralph Månsson
Opskriften er til 6-8 pers.
Marengsbund:
4 æggehvider (1⅓ dl)
2½ dl sukker
½ knsp salt
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk majsstivelse
Reven skal af 1 appelsin
2 spsk mandelflager
Topping:
½ l piskefløde
1 stor appelsin
2-3 passionsfrugter
LÆS OGSÅ: Pavlova med brombær og chokolade
Sådan gør du:
Sæt ovnen på 125 grader.
Læg bagepapir på en bageplade og tegn en cirkel med diam. 20 cm.
Pisk æggehviderne, halvdelen af sukkeret, salt, vineddike og majsstivelse med elpisker til en tæt, høj marengsmasse.
Vend resten af sukkeret og appelsinskallen i med hånden.
Fordel den luftige masse på cirklen på bagepapiret, drys mandlerne over og bag den i 1½ time.
Lad den køle helt af.
Ved servering piskes fløden til skum.
Skær appelsinen ud i stykker uden skal, hinde og kerner.
Fordel flødeskummet over marengsen, læg appelsinstykkerne på og hæld det indre fra passionsfrugterne over. Serveres straks.