Majssuppe med varmrøget laks
Foto: Anders Schønnemann
Majssuppe med varmrøget laks til 2 personer (30 min)
Suppen er skøn vegetarisk, men endnu bedre med den fede røgede fisk i.
INGREDIENSER
1 bundt forårsløg
1 majskolbe
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
6-7 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
½ dl piskefløde
1 majskolbe
salt og peber
saft af ½-1 limefrugt
150 g varmrøget laks
1 håndfuld plukket koriander
Opskrift - sådan laver du majssuppe med varmrøget laks
1. Snit forårsløgene (gem toppene til pynt). Skær majsene af kolben. Sautér løgbunde, hvidløg og majskerner i olivenolie, uden at det tager farve. Kom bouillon på, og lad suppen koge i 15-20 minutter. Blend den med en stavblender, og tilsæt fløde.
2. Skær majskernerne af den anden majskolbe, og kog dem med i suppen i et minut eller to. Smag til med salt, peber og limesaft.
3. Anret suppen toppet med brud af laks, forårsløgtoppe og koriander. Servér straks.
TIP: Det er vigtigt at smage til med rigeligt lime, ellers bliver suppen for kvalm.
Få indkøbslisten til hele ugen her
Ugens andre opskrifter
MANDAG: Butterchicken - Få opskriften her
TIRSDAG: Polenta med svampe og parmesan - Få opskriften her
ONSDAG: Ristet hellefisk med blomkålssalat de luxe - Få opskriften her