Annonce
Mad
19. september 2013

Majssuppe med varmrøget laks

Ugens torsdagsopskrift er majssuppe med varmrøget laks. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1338-mad-torsdag.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Majssuppe med varmrøget laks til 2 personer (30 min)

Suppen er skøn vegetarisk, men endnu bedre med den fede røgede fisk i.

INGREDIENSER
1 bundt forårsløg
1 majskolbe
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
6-7 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
½ dl piskefløde
1 majskolbe
salt og peber
saft af ½-1 limefrugt
150 g varmrøget laks
1 håndfuld plukket koriander

Opskrift - sådan laver du majssuppe med varmrøget laks

1. Snit forårsløgene (gem toppene til pynt). Skær majsene af kolben. Sautér løgbunde, hvidløg og majskerner i olivenolie, uden at det tager farve. Kom bouillon på, og lad suppen koge i 15-20 minutter. Blend den med en stavblender, og tilsæt fløde.

2. Skær majskernerne af den anden majskolbe, og kog dem med i suppen i et minut eller to. Smag til med salt, peber og limesaft.

3. Anret suppen toppet med brud af laks, forårsløgtoppe og koriander. Servér straks.

Annonce
Annonce
Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.