Macarons med mælkechokolade og kanel
Mad

Macarons med mælkechokolade og kanel

22. marts 2022
af Camilla Biesbjerg Markussen og Maja Ambeck Vase
Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth
Skønne macarons! Du kan evt. erstatte kanel med lakridspulver, appelsinskal eller andre julekrydderier og trylle nye macaronvarianter frem
12 stk

Macarons

  • 43 g mandler
  • 70 g flormelis
  • 5 g kakaopulver
  • 40 g æggehvide
  • 25 g rørsukker
  • 1 sprøjtepose med rund tylle, 1 cm i diameter

Ganache

  • 70 g mælkechokolade
  • 35 g piskefløde
  • ½ tsk. stødt kanel

Macarons med mælkechokolade og kanel

  1. Macarons: Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel.
  2. Hæld flormelis og kakaopulver ned til mandelmelet, og blend videre. Si blandingen.
  3. Hæld æggehvide og rørsukker i en skål, og pisk i et par minutter med en elpisker, indtil marengsen danner bløde toppe.
  4. Vend mandelblandingen i hviderne ved at presse dejen mod siderne af skålen med en dejskraber.
  5. Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt ca. 24 små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Lad de ubagte macarons-bunde tørre ved stuetemperatur i ca. ½ time. Bag dem derefter i ovnen ved 160° i ca. 12 minutter.
  7. Ganache: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål.
  8. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør så rundt med en røreske, til ganachen er ensartet og blank. Rør kanel i.
  9. Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl i 2-4 timer.
  10. Sprøjt lidt ganache ud på bunden af en macaron, og sæt den sammen med bunden af en anden macaron. Gentag med resten af kagerne.

Læs også