Mad

Lynstegt oksekød med nudler og broccoli

af Louisa Lorang 29. december 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er lynstegt oksekød med nudler og broccoli. Få opskriften her

De dejlige udonnudler finder du i velassorterede supermarkeder eller helsekostforretninger. Eller prøv med de brede fuldkornsnudler fra dit supermarked, de er også dejlige.100 g nudler, gerne udonnudlersalt300 g oksekød i strimlerlidt olie til stegning2 fed hvidløg i tynde skiver1 tsk. sukker1-2 spsk. rød karry (efter smag)1-2 spsk. fiskesauce400 g broccoli i små buketter1 løg i både1 dl vand fra nudlernelidt limesaftENDVIDERE:1 håndfuld plukket mynte2 spsk. ristede sesamfrøKog nudlerne i saltet vand i 3-4 minutter, eller til de er møre. Dræn vandet fra. (OBS: Gem lidt).Steg oksekødet i lidt olie i en varm wok. Lad det kun lige tage farve. Kom hvidløg og sukker ved og derefter rød karry og fiskesauce. Kom broccoli og løg ved, og tilsæt lidt kogevand fra nudlerne. Læg låg på, og lad det hele dampe i 3-4 minutter. Vend nudlerne med det sidste minut, og servér straks toppet med mynte og sesamfrø..Opskriften er til 2 personer.TIP: Retten kan laves med and, svinekød eller kalv - bare vælg et mørt stykke kødFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER