Lammekoteletter med kartoffelbåde og tomatsalat
Aftensmad

Lammekoteletter med kartoffelbåde og tomatsalat

21. juni 2012Opdateret 4. april
af Louisa Lorang
Ugens fredagsopskrift er lammekoteletter med kartoffelbåde og tomatsalat. Få opskriften her

Det skal du bruge (2 pers)

  • 2-3 store bagekartofler
  • olivenolie
  • salt
  • 4-6 små lammekoteletter
  • salt og peber

TOMATSALAT

  • 300 g blandede tomater
  • 1 rødløg i både
  • 1 håndfuld basilikum
  • olivenolie
  • æbleeddike
  • salt og peber
  • 100 g sorte oliven

Jeg steger kartoflerne på en varm pande i olivenolie, så slipper jeg for at tænde ovnen. Skal du alligevel have din ovn kørende, kan du selvfølgelig lave kartoflerne i ovnen.

Fremgangsmåde

  1. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Rist dem i olie på en varm pande ved medium varme, til de er gyldne og tilberedte.
  2. Steg koteletterne i lidt olie, til de er rosa, eller efter smag. Krydr med salt og peber.
  3. Skær tomaterne i mundrette stykker, og vend dem med løg, basilikum, olie, eddike, salt, peber og oliven.
  4. Servér straks koteletter med stegte kartofler og tomatsalat.

TIP: Du kan ofte købe gode lammekoteletter fra danske lam hos din nærmeste halalslagter.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også