Lammekebab med tabouleh og raita
Aftensmad

Lammekebab med tabouleh og raita

26. juli 2012Opdateret 4. april
af Louisa Lorang
Ugens onsdagsopskrift er lammekebab med tabouleh og raita. Få opskriften her

KEBAB

  • 400 g hakket lammekød
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1 tsk. revet økocitronskal
  • salt
  • olie til stegning
  • evt. spyd

QUINOAT-ABOULEH

  • 2½ dl kogt quinoa
  • 250 g små tomater i kvarter
  • ½ bundt forårsløg, snittede
  • saft af 1 citron
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • salt

RAITA

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 håndfuld mynte, hakket
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt

Normalt er en tabouleh lavet af couscous eller bulgur. Men prøv den med quinoa, som har en fantastisk konsistens og smag - og er en del sundere.

Opskriften er til 2 personer

Fremgangsmåde

  1. Rør lammekød, chiliflager, garam masala, hvidløg og citronskal sammen.
  2. Form farsen til aflange kødboller, og steg dem i olie på en varm pande i 8-10 minutter i alt, eller til de er gennemstegte.
  3. Sæt dem evt. på spyd.
  4. Vend quinoa, tomater og forårsløg med citronsaft og olivenolie, og smag til med salt.
  5. Rør yoghurten med mynte og spidskommen, og smag til med citron og salt.
  6. Servér straks kebab med tabouleh og raita.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også