Lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt

7. maj 2013
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt. Få opskriften her

Kikærte-yoghurten er som en frisk, blød hummus. Brug den også gerne som dip til grøntsagsstænger eller pitachips.

Lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt til 2 personer (30 min.)

Ingredienser:

Kikærte-yoghurt:
kogte kikærter fra onsdag, 200-250 g
200 g græsk yoghurt
½ dl kikærtevand eller koldt vand
2 spsk. citronsaft
1 tsk. spidskommen
2 spsk. olivenolie
salt
1 tsk. jomfru i det grønne

Bøffer:
400 g hakket lammekød
lidt olie til stegning
salt

Auberginesalat:
1 aubergine i terninger
olivenolie
2 fed hvidløg, hakkede
200 g små tomater
salt
100 g rucola
2-3 spsk. citronsaft
olivenolie

Opskrift - Sådan laver du lammehakkebøffer med kikærte-yoghurt:

1. Blend kikærter, yoghurt, vand, citronsaft, spidskommen, olivenolie og salt. Smag til. Anret dippen med lidt jomfru i det grønne.

2. Form kødet til to bøffer, og steg dem i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.

3. Steg auberginerne i rigeligt olivenolie på en varm pande, til de er let gyldne. Kom hvidløg ved, og tilsæt tomater. Steg yderligere i et par minutter. Krydr med salt, og vend de varme grøntsager med rucola lige inden servering. Smag til med citronsaft og olivenolie.

4. Servér lammebøfferne med kikærte-yoghurt og auberginesalat.

TIP: Lav almindelige hakkebøffer, hvis du ikke er til lam

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Hotdog a la completo - Få opskriften her

Tirsdag: Ærtesuppe med pocherede æg - Få opskriften her

Onsdag: Kylling og tomat i garam masala - Få opskriften her

Fredag: Pasta med kammuslinger og asparges - Få opskriften her