
Lammegryde med couscous
22. november 2012Lammegryde med couscous
DET SKAL DU BRUGE
800 g lammeinderlår eller lammekølle (uden ben)
solsikkeolie
havsalt og friskkværnet peber
250 g pancetta (italiensk bacon)
1 stort løg, finthakket
3 spsk. akaciehonning
½ flaske hvidvin
½ l lamme- eller grøntsagsbouillon
1 kanelstang
1 spsk. st. ingefær
10 dadler uden sten
8 svesker uden sten
2-3 gulerødder skåret i skrå skiver
evt. majsstivelse
Skær kødet i terninger, og rist det ad flere omgange i olie på en pande. Stil det til side på en tallerken, og krydr med salt og peber. Skær pancettaen i små firkanter; steg dem sprøde på en stegepande, og tilsæt løg og honning. Varm en stor gryde med lidt olie, til det syder godt, og kom det brunede kød i gryden. Hæld vin på, og kog op, så syren fra vinen forsvinder. Tilsæt kanel, ingefær, svesker og dadler sammen med løg-pancetta-blandingen, og gulerødder. Hæld bouillon på, og lad retten småsimre under låg i 30 minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse. Servér retten med couscous og brød.
COUSCOUS
250 g couscous
4 springløg i tynde skiver
1 æble i fine små terninger
1 tsk. kanel
1 tsk. spidskommen
havsalt og friskkværnet peber
4 spsk. frisk mynte
DRESSING:
1 dl olivenolie
¼ dl hvid balsamicoeddike
2 tsk. honning
havsalt og friskkværnet peber
Tilbered couscoussen som anvist på pakken, og lad den køle af. Bland med springløg, æbleterninger, krydderier og krydderurter. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den over.