Lammeculotte
Mad

Lammeculotte med spidskål og glaserede citrongulerødder

23. april 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Lammeculotten er et helt reelt stykke kød med kort stegetid. De svinger meget i størrelse, så kig på vægten, om du skal beregne 1 stor eller 2 små. Servér lam med forårsagtige grøntsager til, så er det fin og lækker weekend-mad.

Lammeculotte med spidskål og glaserede citrongulerødder til 2 personer

Ingredienser:
1 lammeculotte (minimum 300 g)
salt og peber
revet skal af 2 økocitroner
hakket rosmarin eller timian
1 fed hvidløg
1 pose snack-gulerødder (eller nye små med top)
25 g smør
2 spsk. flydende honning
saft af 2 økocitroner
revet skal af 1 økocitron
2-3 forårsløg, fintsnittet
1 lille spidskål delt i både
hakket persille/dild
evt. 100 g fine små ærter eller grønne asparges

Opskrift - Sådan laver du lammeculotte med spidskål og glaserede citrongulerødder

1. Rids fedtlaget på kødet, og gnid med salt, peber, citronskal og krydderurter. Skær hvidløget i tynde splitter, og stik dem ned i kødet. Brun det godt på en tør pande. Steg det færdigt i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter, efter størrelse. Lad det trække i 10-15 minutter. Hæld skyen i en gryde. Kog den lige op, og smag til. Kan jævnes let.

2. Skræl gulerødderne, og giv dem et opkog i 2 minutter. Køl dem af i koldt vand. Smelt halvdelen af smørret på panden. Kom honning, citronsaft og citronskal på. Kog det lidt ind. Kom gulerødderne på, og ryst panden i et par minutter, så gulerødderne gennemvarmes og glaseres.

3. Del spidskålen i smalle både. Sautér dem hurtigt i resten af smørret. Kom 2 spsk. vand ved + salt, og damp dem møre. Ærter eller asparges kan dampes med. Drys med dild.

4. Skær lam i store klodser eller tykke skiver. Anret lam med grøntsagerne og skyen omkring.

Prøv også:

Lag på lag af tynde kartoffelskiver og fløde. De klassiske flødekartofler holder stadig, og de kan både serveres til en traditionel hamburgerryg, men de er også gode med en grøn salat og godt brød.

Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på flødekartofler. Find opskriften her: Flødekartofler.

Læs også