Lammeculotte med cocucoussalat
Aftensmad

Lammeculotte med cocucoussalat

1. marts 2012Opdateret 4. april
af Louisa Lorang
Ugens torsdagsopskrift er lammeculotte med cocucoussalat. Få opskriften her

Det skal du bruge (2 pers)

  • 1 lammeculotte, ca. 400 g
  • lidt olie til stegning
  • 2 fed knuste hvidløg
  • salt
  • saft og skal af 1 økologisk citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1½ dl couscousgryn
  • 2 dl kogende vand
  • salt

ENDVIDERE

  • 100 g babyspinat
  • 100 g feta
  • olivenolie
  • 100 g sorte oliven
  • salt og peber
  • 1 rødløg i tynde skiver

Bulgur er lavet på hvede og er noget af det nemmeste at tilberede. Vil du være helt sund, kan du erstatte med kogt quinoa.

Fremgangsmåde

  1. Brun culotten i olie på en varm pande.
  2. Læg hvidløgene på panden, og krydr med salt.
  3. Steg culotten i 15-20 minutter, eller til den har en kernetemperatur på 64-67° eller mere, hvis du ikke vil have den rosa.
  4. Kom imens fintrevet citronskal, citronsaft, olivenolie, couscousgryn, kogende vand og salt i en skål, og dæk den helt tæt med husholdningsfilm.
  5. Lad det trække i 10 minutter. Rør i couscoussen med en gaffel, og smag til.
  6. Vend spinat, fetabrud, lidt olivenolie, oliven, salt og peber og couscous forsigtigt sammen, og servér straks med skiver af lam.

Se flere opskrifter med lam her.

TIP: Hvis du ikke er til lam, kan du stege en lille roastbeef.

Læs også