Aftensmad
9. juli 2021(Opdateret 09.07.21)

Lammechops med tabouleh og bagt tomatsalat

Smag på Østens mystik med denne opskrift på lammekoteletter og tabouleh
Af: Camilla Zarah Lawes
Lammechops med tabouleh og bagt tomatsalat

Foto: Columbus Leth

Smag på Østens mystik med denne opskrift på lammekoteletter og tabouleh
4 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

Det skal du bruge

  • 8 lammechops (lammekoteletter med ben)
  • Solsikkeolie
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Tabouleh

  • 1 lille bundt finthakket persille
  • 4 spsk. finthakket mynte
  • ½ dl god olivenolie
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • Fintrevet skal af 1 økologisk citron

Bagt tomatsalat

  • 700 g små dadeltomater, halverede på langs
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. salt

Endvidere

  • 110 g frisk gedeost
  • 4 forårsløg i tynde skiver på skrå
  • God olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber
Annonce

Opskirft - sådan laver du lammechops med tabouleh og bagt tomatsalat

  1. Bland alle ingredienserne til taboulehen.
  2. Læg tomaterne med skærefladen opad i et ovnfast fad, drys med sukker og salt, og bag dem ved 120° i 50-60 minutter. Afkøl dem helt.
  3. Anret tomaterne på et fad, drys med forårsløg, smuldr gedeost over, og krydr med olivenolie, salt og peber.
  4. Varm en pande op, og steg lammechopsene med fedtkanten nedad, til den er flot gylden.
  5. Hæld lidt solsikkeolie på panden, og steg dem i 2 minutter på hver side, drys med salt og peber og tabouleh.
  6. Servér den let søde tomatsalat til de stegte lammechops.

Se flere opskrifter med lam her.

Har du lyst til at kaste dig ud i flere lækre retter? Så kan du prøve at lave vagtler i bacon med bønner og flødegratinerede kartofler.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.