Lam med abrikoser
Aftensmad

Lam med abrikoser

13. september 2010Opdateret 4. april
af Louisa Lorang
Ugens fredagsopskrift er lam med abrikoser. Få opskriften her

Det skal du bruge (2 pers)

  • 300 g lam i terninger
  • lidt olie til stegning
  • 2 løg i både
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 100 g tørrede abrikoser i strimler
  • 1 aubergine i terninger
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • ½-1 tsk. cayennepeber
  • 2 tomater i terninger
  • 4 dl vand
  • 1 dl røde linser
  • salt

TILBEHØR

  • lidt plukket koriander
  • fladbrød

Fremgangsmåde

  1. Brun kødet i olie i en varm stor gryde.
  2. Kom løg og hvidløg ved, og lad begge dele stege, uden at det tager farve.
  3. Kom abrikoser, aubergine, spidskommen og cayennepeber i og måske en smule mere olie.
  4. Lad det hele stege, til auberginen er blød.
  5. Kom tomater og vand på, og tilsæt linserne.
  6. Sæt låg på, og lad det simre under låg i 20-30 minutter, eller til linser og kød er møre. Tjek undervejs, om der skal tilsættes lidt mere vand.
  7. Smag til med salt, og servér med koriander og fladbrød.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også