https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/hovedretter/2013/04/1316-lam-i-karry/1316-lam-i-karry-copy.jpg
Mad

Lam i karry

29. april 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Når vi snakker lam, er en af mine yndlingsretter en god gang snasket lam i karry. Versionen her er ret mild, men smager alligevel af noget. Stegetiden afhænger af, hvilket stykke lam du bruger, så smag dig frem.

Lam i karry til 4 personer

Ingredienser:
600-800 g magert lammekød i terninger (kølle, culotte, inderlår, nakkefilet)
1 meget finthakket løg
2 fed hvidløg, presset
½-1 lille finthakket chili
3 cm friskhakket ingefær
1 spsk. mild/stærk karry
2 tsk. stødt spidskommen
3 cm friskrevet gurkemeje eller 1 tsk. stødt
2 spsk. olie
1 dl hønsebouillon
1 ds. kokosmælk (ikke light)
saft af ½-1 limefrugt
150 g friske spinatblade (store hakkes groft)
1 bdt. frisk koriander

Tilbehør:
ris eller godt brød

Opskrift - Sådan laver du lam i karry

1. Skær evt. tykke lag synlig fedt af kødet. Hak og riv løg, hvidløg, chili, ingefær og gurkemeje, og bland det med de tørre krydderier. Gnid det hele godt ind i kødet. Lad det evt. trække et par timer.

2. Brun kødet godt i olie. Del portionen i to. Hæld bouillon og halvdelen af kokosmælken ved, og lad det simre i 45-60 minutter, til det er dejligt mørt.

3. Kom resten af kokosmælken i; kog det op, og smag til med lime, salt og peber. Vend de skyllede spinatblade i, og sluk. Vend masser af hakket koriander i til sidst. Saucen kan evt. jævnes let, hvis den er for tynd - men tyndt er godt til ris..

Vild med lam? Så prøv en lækker pitaburger med lam og hummus

Læs også