Lam i karry
Aftensmad

Lam i karry

29. april 2013Opdateret 4. april
af Susanne Palmqvist
Når vi snakker lam, er en af mine yndlingsretter en god gang snasket lam i karry. Versionen her er ret mild, men smager alligevel af noget. Stegetiden afhænger af, hvilket stykke lam du bruger, så smag dig frem.

Ingredienser

  • 600-800 g magert lammekød i terninger (kølle, culotte, inderlår, nakkefilet)
  • 1 meget finthakket løg
  • 2 fed hvidløg, presset
  • ½-1 lille finthakket chili
  • 3 cm friskhakket ingefær
  • 1 spsk. mild/stærk karry
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 3 cm friskrevet gurkemeje eller 1 tsk. stødt
  • 2 spsk. olie
  • 1 dl hønsebouillon
  • 1 ds. kokosmælk (ikke light)
  • saft af ½-1 limefrugt
  • 150 g friske spinatblade (store hakkes groft)
  • 1 bdt. frisk koriander

Tilbehør

  • ris eller godt brød

Fremgangsmåde

  1. Skær evt. tykke lag synlig fedt af kødet. Hak og riv løg, hvidløg, chili, ingefær og gurkemeje, og bland det med de tørre krydderier. Gnid det hele godt ind i kødet. Lad det evt. trække et par timer.
  2. Brun kødet godt i olie. Del portionen i to. Hæld bouillon og halvdelen af kokosmælken ved, og lad det simre i 45-60 minutter, til det er dejligt mørt.
  3. Kom resten af kokosmælken i; kog det op, og smag til med lime, salt og peber. Vend de skyllede spinatblade i, og sluk. Vend masser af hakket koriander i til sidst. Saucen kan evt. jævnes let, hvis den er for tynd - men tyndt er godt til ris..

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også