
Lam i karry
29. april 2013Lam i karry til 4 personer
Ingredienser:
600-800 g magert lammekød i terninger (kølle, culotte, inderlår, nakkefilet)
1 meget finthakket løg
2 fed hvidløg, presset
½-1 lille finthakket chili
3 cm friskhakket ingefær
1 spsk. mild/stærk karry
2 tsk. stødt spidskommen
3 cm friskrevet gurkemeje eller 1 tsk. stødt
2 spsk. olie
1 dl hønsebouillon
1 ds. kokosmælk (ikke light)
saft af ½-1 limefrugt
150 g friske spinatblade (store hakkes groft)
1 bdt. frisk koriander
Tilbehør:
ris eller godt brød
Opskrift - Sådan laver du lam i karry
1. Skær evt. tykke lag synlig fedt af kødet. Hak og riv løg, hvidløg, chili, ingefær og gurkemeje, og bland det med de tørre krydderier. Gnid det hele godt ind i kødet. Lad det evt. trække et par timer.
2. Brun kødet godt i olie. Del portionen i to. Hæld bouillon og halvdelen af kokosmælken ved, og lad det simre i 45-60 minutter, til det er dejligt mørt.
3. Kom resten af kokosmælken i; kog det op, og smag til med lime, salt og peber. Vend de skyllede spinatblade i, og sluk. Vend masser af hakket koriander i til sidst. Saucen kan evt. jævnes let, hvis den er for tynd - men tyndt er godt til ris..
Vild med lam? Så prøv en lækker pitaburger med lam og hummus