Mad
21. februar 2022

Laks i citron-sauce nage

Ugens fredagsopskrift er laks i citron-sauce nage. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/39227d36eab44eeca80a411290602a75.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Ugens fredagsopskrift er laks i citron-sauce nage. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 1 løg i tynde både
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 2 gulerødder i tynde strimler
  • en smule olie
  • 1 dl hvidvin
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1½ dl vand
  • 1 bundt grønne asparges, 250 g
  • 2 stykker laks uden skind og ben, ca. 300 g
  • 40 g koldt smør
  • salt
  • lidt hakket dild

TILBEHØR

  • ½ kg kogte kartofler
  • dild til pynt
Annonce

Sautér løg, hvidløg og gulerødder i en smule olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve. Hæld vin, citronsaft og vand på, og lad det reducere til cirka det halve.
Knæk imens den nederste, træede ende af aspargesene, og læg dem oven i saucen. Læg laks på toppen, og damp asparges og laks under låg i 4-5 minutter, eller til laksen er tilberedt.
Tag grøntsager og laks forsigtigt op, pisk saucen med koldt smør, og smag den til med salt. Vend hakket dild i saucen, og anret laks og grøntsager med saucen.
Servér straks med kartofler til.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.